21 Nisan 2010 Çarşamba

TARÇINLI CEVİZLİ KEK


Herkese selam...
Nedense bugünler de bloğuma hiçbir şey eklemek gelmiyor içimden. bahar havasından mıdır ne? bilmiyorum üzerimde büyük bir ağırlık tabi o ağırlığın getirdiği sıkkınlık ve bunun beraberinde tembellik.

Bugün oğluşum sayesinde erkenden kalktık. Sabah güzel bir kahvaltı çok güzel güneşli bir hava ve hemen temizliğe koyuldum. Oğluşumla beraber temizlik yaptık evi havalandırdık balkonları yıkadık derken öğle yemeği ve oğluşum şimdi mışıl mışıl uyurken bende
'yeter artık Ebru haydi kalk ve siteye geçen gün yaptığın nefis keki ekle 'dedim.
İşte sizlere tarçınlı tarçının olmassa olmazı cevizi ikisi bir araya gelince muhteşem bir tat hele üstüne de bir çikolata sosu yapmışım ki harika sizde kilo alıyorum demiyorsanız deneyin bu tarifi derim..... (ben kilo alanlardanım da))

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı kırılmış ceviz
1 paket kabartma tozu ve vanilya
alabildiği kadar un

Yapılışı:
önce yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın ardından süt, sıvıyağ,tarçını ekleyip karıştırın.biraz un ekleyin unun üstüne kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.Ben kabartma tozunun üstüne 5-6 damla limon sıkıyorum kabartma tozu baya kabarıyor ve limon aroması harika oluyor.En son cevizleri katıp tahta kaşıkla karıştırıyoruz. iyice karıştırdığımız malzemeleri yağlanmış kek kalıbına döküyoruz.

(Ben baton kek kalıbımı kullanmıştım malzemeler biraz fazla geldi taştı siz yuvarlak kullanırsanız iyi olur..)
180 derece önceden ısınmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.İlk 20 dakika fırını açmıyoruz çünkü hamurumuz kabarmaz kabardıysa söner. Buda küçük bir püfff noktası..

Ben keki kestikten sonra üzerine çikolata sosu yaptım artık o sizin arzunuza kalmış...

Herkese sağlıklı bol kazançlı ve bahar yorgunluğundan uzak günler diliyorumm...