17 Nisan 2010 Cumartesi

KABAK DOLMASI


Kabak yemeğine bayılırım helede yanında sarımsaklı yoğurt var ise değmeyin keyfime...
Dolmasını ayrı bir severim oğluşum dabayıldı onun için yeni olan bu tada. İşte size kabak dolaması...

Malzemeler:
5 adet uzun ve ince kabak
kıyma
1 soğan
1 bardak pirinç
kabak içi (oymuş olduğum kabakların içini tekrar kullanıyorum)
maydonoz
1 tatlı kaşığı salça
tuz, sıvıyağ,baharatlar

Yapılışı:
İlk olarak kabakları 2 veya uzunluğuna göre 3' bölüp içlerini oyuyoruz. sıvıyağda kabakları kızartıyoruz.Kızartmış olduğumuzkabaklar soğurken diğer yandan iç malzememizi hazırlıyoruz.
Soğanları doğrayıp kıyma,pirinç, salça, oyulan kabak içleri , baharatlar,tuz ve sıvıyağı karıştırıp kızartmış olduğumuz kabakların içine dolduruyoruz.Kısık ateşte iç malzememiz pişene kadar pişiriyoruz.Yoğurtla servis yapıyoruz...
(İç malzeme birazcık fazla geldi bende domates de doldurdum)