Patatesli börekleri ve hamur işlerini ne kadar çok sevdiğimi daha önce de söylemiştim. Dün de yine dolapta kalan haşlanmış patatesleri hamur yoğurup içine katayım dedim nette dolaşırken de sevgili Aylin’in bloğunda bu tarifi gördüm. Tabi yine kendimce bişeyler kattım. Bu haliyle de çok güzel oldu yumuşacık puf puf ama siz orijinal tarif için buraya bakabilirsiniz.
Yonca gıdadan da akşam hediye paketim geldi. Teşekkürler Yonca Gıda ve Birdemlik Sohbet…
Gelelim açmalarımızın yapımına;
Malzemeler:
200 gram da ısısında tereyağı(50 gram arasına ayrılacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet haşlanmış rendelenmiş patates
1 adet soğan
Aldığı kadar un
2 yumurta (1 sarı üzerine ayrılacak)
Yapılışı:
İlk olarak soğanları küçük küçük doğrayıp yağda kavurun rendelemiş olduğunuz patatesleri soğanların üzerine katıp kavurun tuz ve istediğiniz baharatları da ekleyip harcı soğutun. Harç soğuduktan sonra üzerine maydonoz doğrayın ve bütün malzemeleri hamur kabına alıp yoğurun. Tereyağından biraz ayırın daha sonra hamurun içine sürücez. Yumuşak bir hamur elde edin hamuru mayalanması için üstünü kapatın ve hamur kabını kalın bir örtü ile sarın.
Hamur mayalandıktan sonra hamurdan parçalar alıp el yordamıyla açın hamurumuzun arasına tereyağ sürüp rulo şeklinde sarın ve burarak iki uçunu birleştirip halka yapın.
Fırın tepsisine dizin tepside de 15-20 dk. Kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu veya susam serpin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ben biraz hamurları fazla almışım maşallah öksüz doyuran gibi oldu aman siz küçük parçalar alın malum bi de yaş maya kullanınca iyi kabarıyor. Neyse yapıp yerseniz şimdiden afiyet olsun…
işte yonca gıda hediyelerim...
Ellerinize sağlık çok leziz olmuş ayrıca çok da iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Canım aynen ben de bayılıyorum patatesli hamura!
YanıtlaSilEllerine,gönlüne sağlık..
Kalbi selamlarımla
Bende denemiştim yumuşacık oluyor cidden..Ellerinize sağlk..
YanıtlaSilsevgiler
Sevgili Ebru ,
YanıtlaSilİçinde patates olan hamurlar hem yumuşacık hemde lezzetli oluyor .Hediye paketinide güle güle kullan :)
sevgiler...
pohaçalar çok güzelolmuş.ellerinize sağlık.hediyelerinizi gülerek kullanın.
YanıtlaSilAçma çok güzel oluyor seninkilerde puf puf olmuşlar belliki ellerine sağlık canım mama cicilerinide afiyetle ham yapın sevgiler...
YanıtlaSilGeçen Aylin de patatesli yapmıştı çok güzel gözüküyordu. Seninkiler de öyle duruyor. ELlerine sağlık canım:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım benim afiyetler olsun..Benim yaş mayayla aram yok nedense instant pek pratik geliyor...Soğan eminim çok başka bir tat vermiştir :)
YanıtlaSilPatatesli hamurlar yumuşacık olur,ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok güzel duruyorlar.
YanıtlaSilAyrıca güzel günlerde kullan. :)
Sevgiler
Ebrucuğum,
YanıtlaSilaçmalar nefis görünüyor,pufur pufur olmuşlar,elllerine sağlık,hayırlı cumalar,sevgiler...
ellerine sağlık çok nefis olmuş tatlım
YanıtlaSilhediyeni iyi günlerde kullan afiyet bal olsun
Canısı ellerine sağlık. Ne kadar güzel görünüyorlar...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çok güzel gözüküyor açman..
YanıtlaSilOğluşunun kura kelimesi çok hoşuma gitti:) Çocukların miniklik konuşmalarına bayılıyorum zaten..
Sen hiçmerak etme,öyle hızlı büyüyolar ki insan şaşıp kalıyor..
Rabbim hayırlı ve uzun ömürler versin yavrularımıza inşallah..
sevgilerimle canım.
Öpüyorum kura canavarını :)