15 Ocak 2010 Cuma

SİNANGİL UNLARI VE GİLİK



Sonunda sabırsızlıkla beklediğim Sinangil Hediye paketim geldi. Sinangil ailesine çok teşekkür ediyorum.
bende hemen unlarımla bir gözleme yapmak istedim. küçükken babannem haftasonları sabah erkenden kalkar hamuru yoğurur bize enfes gözlemeler yapardı.Ama ben gözlemeyi büyükşehire gelince öğrendim genellikle bizgözlemeye GİLİK derdik.
neyse şimdi size gilik tarifini vereyim.

Malzemeler:

4 su bardağı Sinangil Böreklik Un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su

İç Malzemeleri:
peynir, patates, kıyma

Yapılışı
Hamurun ortasını açıp tuzu ekleyin ve üzerine suyu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.20-25 dk. kadar dinlendirin.

ayrı kapta iç malzemelri hazırlayın.Haşlanmış patatesin içine istediğiniz baharatları ekelyin. kıymayı soğanla beraberkavurun. peynirin içine maydonoz kıyın.

dinlenen hamurdan küçük parçalar alarak merdane ile açın. Açtığınız hamurun içine hazırladığınız iç malzemelerden birini koyup kapatın ve yanmaz teflon tavada kızartın. ocaktan aldıktan sonra her iki tarafına yağ sürün. servis yapın.

veee sinangil'e tekrar çok teşekkür ederim.

Yüksek kaliteden ödün vermeden üretilen ürünlerimizin siz değerli lezzet ustalarının elinde mükemmel neticeler yarattığının farkındayız. Bu tarz çalışmalar sayesinde daha leziz sonuçlar elde edileceğini ve bu lezzetlerin daha geniş kitlelere ulaşma imkânı bulacağını düşünüyoruz. Bu amaçlarla gerçekleştirdiğimiz çalışmamıza sizlerin de katılımınız bizleri memnun edecektir. Sağlıklı ve lezzetli günler dileriz.

eğer uygun görürseniz, size özel olan kendi keşfettiğiniz tariflerinizi sizin adınızla ve belirlediğiniz tarif ismiyle yakında tamamlanmış olacak olan sitemizde yayınlamak ve daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyoruz.
(Bu konuda size özel olan tariflerinizi, belirlediğiniz özgün tarif ismi, dilerseniz kendi isminiz ve bloğunuzun ismi, ürün resimleri, malzemeler, hazırlanışı, eğer gerekli görürseniz öneriler-servis önerileri şeklinde lezzet@sinangil.com.tradresinden bize ulaştırabilirsiniz.)


isteyen arkadaşlar bu projeye katılabilirler....
herkese bol sinangilli günler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder