24 Ocak 2010 Pazar

MİNİK PRENSİM 1 YAŞINDA

İŞTE AHMET ERTUĞ'UN DOĞUM GÜNÜ PASTASI
İYİKİ DOĞDUN ERTUĞĞ...








Malzemeler:
4 yumurta
1 su b.toz şeker
1 p.vanilya
1 p.kabartma tozu
2 su b.un
Yarım çay b.su

Kreması için:
2 su b.süt
3 çorba k.un
1 tatlı k.vanilya şekeri
6 çorba k.toz şeker

Krem şantisi için:
1 p. toz şanti
1.5 su b.süt

Yapılışı:
keki için yumurtaları karıştırma kabına kırın. Üzerine şekeri ekleyin ve mikserle köpürene kadar çırpın. Daha sonra üzerine yarım çay b. su, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.

Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökerek 170 derecede pişirin. Daha sonra keki soğuttuktan sonra ayıra bilirseniz 3 yoksa 2'ye ayırın.

Bu sırada kremasını hazırlayın. Bunun için tencereye süt, un, vanilya ve toz şekeri alarak çırparak pişirin. Pişen kremayı soğumaya bırakın.

Diğer tarafta krem şantiyi çırpın. Üzerinden biraz alarak kremaya ekleyerek iyice çırpın ve yedirin.

Kekin alt kısmını tepsiye alarak üzerini reçel suyu ile ıslattıktan sonra kremanın yarısını üzerine sıvayın ve üstüne dilimlediğiniz muzları,fındık ve çikolata parçalarınıekleyin ve üzerine çok az krema sürün daha sonra diğer keki de ıslatıp üzerine kapatın. Kalan kremayı üzerine sıvadıktan sonra Parça çikolataları üzerineserpin . Pastayı krem şanti ile süsleyin ve 2 saat buzdolabında bekletin daha sonra soğuk olarak servis edin.