21 Ocak 2010 Perşembe

PORTAKAL KREMALI ÇITIR KADAYIF


Malzemeler:
300 gr.tel kadayıf
1 su b.fındık
2 çorba k.tereyağı
1 su b.toz şeker
sıvıyağ

Kreması için:
1 litre süt
1 su b.toz şeker
3 çorba k.tepeleme un
1 yumurta sarısı
2 portakal

Yapılışı:
300 gr.tel kadayıfı ince ince kesin.Tel kadayıfı elinizle didikleyin.Geniş bir tavaya tel kadayıfı,1 su bardağı fındığı ve 2 çorba kaşığı tereyağı ilave edin ve kısık ateşte tel kadayıfı kızartın.Daha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırın.Tel kadayıf altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.

Kreması için tencereye 1 litre sütü alın.Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,3 çorba kaşığı un,1 adet yumurta sarısı ilave edin.Krema koyulaşınca kremaya 2 portakal kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırın.Fırın kabına tel kadayıfın yarısını fırın kabına alın.Üzerine kremayı dökün tekrar kadayıf koyun ve kalan kremayı kadayıfın üzerine yayın.Üzerini fındıkla süsleyin.Tatlıyı servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder