21 Ocak 2010 Perşembe

PORTAKAL KREMALI ÇITIR KADAYIF


Malzemeler:
300 gr.tel kadayıf
1 su b.fındık
2 çorba k.tereyağı
1 su b.toz şeker
sıvıyağ

Kreması için:
1 litre süt
1 su b.toz şeker
3 çorba k.tepeleme un
1 yumurta sarısı
2 portakal

Yapılışı:
300 gr.tel kadayıfı ince ince kesin.Tel kadayıfı elinizle didikleyin.Geniş bir tavaya tel kadayıfı,1 su bardağı fındığı ve 2 çorba kaşığı tereyağı ilave edin ve kısık ateşte tel kadayıfı kızartın.Daha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırın.Tel kadayıf altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.

Kreması için tencereye 1 litre sütü alın.Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,3 çorba kaşığı un,1 adet yumurta sarısı ilave edin.Krema koyulaşınca kremaya 2 portakal kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırın.Fırın kabına tel kadayıfın yarısını fırın kabına alın.Üzerine kremayı dökün tekrar kadayıf koyun ve kalan kremayı kadayıfın üzerine yayın.Üzerini fındıkla süsleyin.Tatlıyı servis edin.