2 Ocak 2010 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN VE BİBER DOLMASI


Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 domates
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığıbiber salçası
4 diş sarımsak
Yeşil soğan, maydonoz
Nar ekşisi
Tuz , karabiber, pul biber
Sıvıyağ

Sosu için:
2 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
Kuru nane
Sıvıyağ
Yarım limon suyu, nar ekşisi

Yapılışı:
Domatesi, Soğanları , maydonozu ve sarımsağı küçük küçük doğrayın ve Yıkadığınız pirinçlerin içine katın. Daha sonra salça, sıvıyağ ve baharatları da katarak karıştırın. Ve haşlamış olduğunuz kurubiber ve patlıcanları doldurun. Tencereye dizdiğiniz patlıcan ve biberlerin üstünü suyla kapanana kadar doldurun. Önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.(eğer suyunu çektiği halde pişmediyse sıcak su ekleyebilirsiniz.)

Sosu için kızdırdığınız sıvıyağda sarımsakları soteleyin üstüne salçayı , limon suyunu ve nar ekşisini katarak pişirin. Soğuyan dolmaların üstüne gezdirin. Afiyet olsun.