16 Ocak 2010 Cumartesi

KARNIYARIK

Bu görmüş olduğunuz minik patlıcanlar ve üzerlerindeki dilim domatesler tamamen organik olup sevgiyle babam tarafından büyütülmüş patlıcanlardır.yazın Turhal'dan dönerken annem bahçeden bizim için toplayıp paketlemiş sağolsun. Bende Ankara'ya dönünce bir güzel kızartıp derin dondurucuya koyup kış için hazırlamıştım. işte geçen gün aklıma geldi ve bende yaptım afiyetle yedik oğlum da çok beğendi.





Malzemeler:
6 adet patlıcan
kıyma
soğan
sarımsak
maydonoz
tuz,sıvıyağ
domates sos

Yapılışı:
öncelikli olarak patlıcanları alacalı soyup ortasından hafif yarıp kızartın. diğer tarafta sıvıyağda soğan, sarımsak ve kıymayı kavurun. Üzerine kıştan hazırladığımız domates ve biber sosundan ekliyoruz. siz salça ekleyebilirsiniz.ocaktan aldığınız kıymanın içine maydonoz kıyın. kızaran patlıcanların içine kıymalı harçtan koyup üzerlerine dilim domates koyup fırın tepsisine dizin ve biraz salçalı su yapıp fırına verin üzeri kızarınca fırından alın. afiyet olsun.