26 Ocak 2010 Salı

USKUMRU







Biz Pazarları aile günü yaparız.Yani babamız pazarları çalışmadığı için kahvaltımız ve yemeğimiz genelde diğer günlere nazaran daha bir başka oluyor.Bu pazarda alışverişte balık alalım dedik şimdiye kadar hiç uskumru yememiştim alırken pekte istekli değildim ama piştiği zaman müthiş bir balık oldu.bol yeşil soğanlı birde salata yanında. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
4 tane uskumru balığı
soğan
tane karabiber
limon, tuz

Yapılışı:
Temizlenmiş uskumruları önce tuzlayın. daha sonra içlerine yarım ay şeklinde kesilmiş soğanları ve tane karabiberleri yerleştirin. folyo serdiğiniz tepsiye balıkları alın ve üstlerine limon dilimlerini koyun ve kalan soğanlarıda tepsiye koyup fırına verin. pişen blıkları salta ile servis edin.