28 Haziran 2010 Pazartesi

ŞAKŞUKA


Ayyy bayılıyorum yazın yapılan bu kızartmalara. Domatesli ekşili ekşili.Şakşukayı da ilk defa denedim. Şimdi diyeceksiniz ki bu yemeğin patlıcanları nerde hiç patlıcanlar görünmüyor. Domates sosunu ve yoğurdu dökünce altta kaldılar ...:)))

Malzemeler:
2 adet patlcan
3adet yeşil biber
2 adet patates
4 adet domates
2 diş sarımsak
yoğurt

Yapılışı:
Bütün malzemleri küp küp doğrayıp kızartıyoruz. Kızarttığımız malzemleri servis tabağına alıyoruz.
diğer tarafta kabukları soyulup doğranımış domateslerden sos hazırlıyoruz ve sosu kızarttığımız malzemlerin üstüne döküyoruz. Hafif soğuyunca sarımsaklı yoğurt döküp yiyoruz....Afiyet olsun....