10 Haziran 2010 Perşembe

MAKLUBE


Herkese selam uzun bi zaman oldu blogumdan ayrı kalalı. 2 haftadır misafirlerim vardı o nedenle sizlerden ayrı kaldım ama arasıra da olsa kimler ne yapmış diye nete girip bir baktım. Ama arkadaşlarıma yorum yazamadım. Cumartesi akşamıarkadaşlarımızayemeğe gitmiştik onlarda bize maklube yapmışlar. Güzel harika bir tattı.İşte size tarifi:

Malzemeler:
2 su bardağı sıcak suyla 20 dakika ıslatılmış pirinç
2 orta boy patates
300 gr küçük doğranmış dana eti
3 adet patlıcan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
2 orta boy soğan

Yapılışı:
2 yemek kaşığı sıvıyağda etler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. sıvıyağda pirinç biraz kavrulur. Patatesler enine ince yuvarlaklar şeklinde kesilerek az kızartılır. Patlıcanlarda aynı şekilde kızartılır. Ters çevrilebilecek teflon bir tencerenin dibine tereyağ konur, halka şeklinde doğranmış soğanlar dizilir, üzerine bir sıra patates dizilir. Pirincin ve diğer malzemelerin yarısı sırayla üstüste eklenir. Her bir malzeme avuç içiyle bastırılır. Tekrar sırayla patates ve diğer malzemeler konduktan sonra 4 su bardağı kaynar su eklenerek ocağa konur, suyunu çekene kadar pişirilir. 30 dk dinlendirildikten sonra tepsiye ters çevrilerek yanında salata ve yoğurtla servis edilir. Afiyet olsun…