18 Haziran 2010 Cuma

VİŞNE SOSLU KİRAZLI İRMİK TATLISI





İsme bakarmısınız ne kadar da uzun sanırım tarifin adı buydu. Bu değilse de ben öyle dedim gitti. Çarşamba günü Oktay usta yaptı bu tarifi yaz ayları için ferah bir tatlı denemenizi isterim. Tadı ekşili müthiş bir şey fotolar pek olmadı ama ne yapalım bu defa affedin...
Muhtemelen ben bu tarife bişeyler ekledim yada çıkardım bilmiyorum ne denmi çünkü tarifi Oktay usta yayınlamamış ben izlediğim kadarıyla aklımda kalanlarlayaptım ama sonuç mikkemmell....




Malzemeler:
1 litre süt
7 kaşık irmik
1 kaşık nişasta
1 su bardağı şeker
vanilya

Sosu için:
2.5 su bardağı vişne suyu
1 kase çekirdeksiz kiraz
1 kaşık tepeleme nişasta
yarım bardak su
1 çay bardağı şeker

Yapılışı:
İlk olarak irmiği bildiğimiz yöntemle yani sütün içine tüm malzemeleri koyup muhallebi gibi pişiriyoruz ve kelepçeli bir kalıın içine koyuyoruz. İrmik soğurken bizde başka bir tencere de vişne suyunu ve şekeri kaynatıp kirazları vişne suyuna ilava ediyoruz. vişne suyu ve kirazlar kaynarken yarım bardak su da ezmiş olduğumuz 1 kaşık nişastayı yavaş yavaş vişne suyuna ilaveedip kıvamını bulunca ocaktan alıyoruz. ve soğuyan irmiğin üzerine döküyoruz.Tatlımız soğuduktan sonra servis yapıp afiyetle yiyoruz.