17 Haziran 2010 Perşembe

KANDİL SİMİDİ



Kandil simidini çok seviyorum bu simit ile ankaraya geldiğimde tanıştım ilk olarak . Kandillerde her köşe başında satılıyor. Tadı bir harika bu kandil de bende denemek istedim aslında biz kandiller de babannemin yapmış olduğu helvalarla büyüdük. Ahhh şimdi annemlerle helva yemek vardı..
Neyse fazla melankolik olmadan tarife geçelim umarım beğenirsiniz…
Herkese tekrarda hayırlı kandiller.

Malzemeler:
3 su b. un
100 gr. tereyağı
yarım çay b. zeytinyağı
2 çorba k. yoğurt
1 yumurta
1 çorba k. mahlep
1 çay k. kabartma tozu
1 tatlı k. tuz
Çörek otu
Susam




Yapılışı:
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Üzerine tuz, kabartma tozu ve mahlepi ilave edin ve karıştırın.Unun ortasına açın ve içine zeytinyağı, yoğurt ve yumurtayı kırın.
Üzerine tereyağı ilave edin ve hamuru iyice yoğurun..Daha sonra hamurdan simit şeklini verin ilk olarak yumurta akına daha sonrada susam ve çörek otuna batırıp tepsiye dizin..Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
Afiyet olsun..