7 Temmuz 2010 Çarşamba

KARAMELLİ PASTA



Herkese selam bloguma birşeyler yazmayalı baya oldu. Ufaklığın diş çıkarma seyansları nedeniyle baya bir yorucu geçiyor günlerim. Geçen hafta da misafirlerim vardı o nedenle bir şeyler ekleyemedim. Ama harikabir tarifle döndüm. Yapmanızı şiddetle tavsiye ettiğim bir tarif. Jibek & Cahide 'nin sitesinde görüp acaba naıl olur denesem mi denemesem mi arasında kaldığım deneyince de favorilerim arasına giren bir pasta oldu. Sözü fazla uzatmadan tarifi vereyim. Orjinal tarif için buyrun tıklayın arkadaşlarım. Tıkır tıkkk

Malzemeler:

Pandispanya malzemeleri
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıcak su
1 tatlı kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Karamelli ara krema
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı kakao
20 gr.bitter çikolata

Üzeri için:
2 paket krem şanti 150 gr.
1 bardak süt

Üst karameli için:
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
bir vanilya



Yapılışı:
ilk olarak pandispanya malzemeleriyle kekimizi pişiriyoruz. Kekimiz pişerken ara katı malzemelerinden de karamelli ara kremamızı pişiriyoruz.
tencereye şekeri koyup karamelize olana kadar iyice eritiyoruz. Eriyen şekein üzerine bir su bardağı suyu döküp suyun kaynamasını bekliyoruz. (Şeker karamelize olunca üzerine suyu döktüğünüz de şeker katılaşacak endişelenmeyin su kaynadığı zaman şeker de erimiş olacak.) bu kısa dip nottan sonra tarifimize devam ediyoruz. Şekerli su kaynarken sizdediğer taraftan ayrı bir kabın içine süt, un , şisasta ve kakaoyu koyup karıştırın ve kaynayan şekerli suyun içine yavaş yavaş döküp muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.piştikten sonra bitter çikolatayı içine atıp eritin.

Pşen pandispanyamızı fırından alıp soğutun. Soğuduktan sonra pandispanyayı ortadan ikiye kesin ve ılıyan karamelli kremamızı arasına sürün. Tabi önce pandispanyayı biraz sütle yumuşatın.

Pastamız soğurken 2 paket kremşantiden kremayı hazırlayıp bunuda soğuyan pastamızın üzerine sürün ve pastamızı dolaba kaldırın.

Pastamız soğurken üst kamelini yapmak için şekeri yine ocağa alıp karmelize edin ve suyu üzerine dökünn su kaynadıktan sonra ayrı bir kapta erittiğiniz nişastayı da kaynayan suyun içine dökün ve pişirin. karamelli sos soğuyunca pastamızın üzerine dökün bir kaç saat bekledikten sonra afiyetle yiyin...

4 yorum:

  1. canım benim çok güzel ve şık duruyo ellerine sağlık,ufaklığın dişleri inşallah uzun ömürlü olur:)))kucak dolusu sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. canım eline emeğine sağlık, gerçekten harika görünüyor. çayda tavşan kanı olmuş :) ama ben asıl dantelli masaörtüne takıldım sağlıkla iyi günlerde kullan inşallah.
    Bebişinede Allah sıhhatli hayrlı ömürler versin, sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ah bu güzelliğe bir göz kırpmamak olmazdı,
    :)
    kandiliniz mübarek olsun canım

    YanıtlaSil
  4. İşin için karamel girdi mi, ne yaparsanız yapın tadından yenmez. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık olsun...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil