pastalar,çorbalar,salatalar... tarif için ne ararsan ebruliyemektarifleri :)
10 Ocak 2011 Pazartesi
KURUZE Çerkes Mantısı
Çerkezlerin meşhur yemeklerinden biri de Kuruze. Yoğurtlu patatesli enfes bir yemek bizim bey pek bi seviyor o nedenle de sevgili Gülay Teyzecim Pazar akşamı bizi kuruze yemeye davet etti Ellerine sağlık harika bir yemek oldu bol sohbetli bol kuruzeli bir akşamdı yedik yedik ki nasıl. .(Tabi Asenacım, Özlemcim ve Kadir Amcamın da Hakkını yemeyelim onların da ellerine sağlık)Bizim ufaklığın erken gelen uykusu yüzünden de erken kalkmak zorun da kaldık. Koray’ın kulaklarını da bol bol çınlattık tabi :))
İç Malzemesi için;
4-5 adet haşlanmış patates
Tuz, Toz kırmızı biber,karabiber
Hamuru için;
1 adet yumurta
3-4 su bardağı un
1-2 su bardağı su
Tuz
Sosu için;1 Kaşık tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Toz kırmızı biber
Sarımsak ve yoğurt
Yapılışı:
Unu geniş bir kaba döküp ortasını açıyoruz. Yumurta ve tuzu ilave edip yavaş yavaş suyu ekliyoruz. Çok fazla yoğurup sert bir hamur elde ediyoruz ve hamuru dinlendiriyoruz.
Diğer yanda iç malzememizi hazırlıyoruz. Haşlanmış patatesimizi eziyoruz ve içine tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz.
İç malzememizi hazırladıktan sonra hamurumuzu bezelere ayırıp çok fazla inceltmeden açıyoruz. açtığımız hamuru bardakla keserek yuvarlak şekiller çıkarıyoruz. Bunların içine 1 tatlı kaşığı iç malzemeden koyup D şeklinde kapatıyoruz. Bütün mantıları bu şekilde hazırladıktan sonra kaynar suda pişiriyoruz. Tereyağı ve sıvıyağını kızdırıp üzerine toz biber ekleyerek bir sos hazırlıyoruz.Bu sosu sudan çıkardığımız kuruzemizin üzerinde gezdiriyoruz ki kuruzelerimiz birbirine yapışmasın. Ardından da tabaklarımıza alıp isterseniz üzerine saırmsaklı yoğurt döküp yada tek tek kuruzelerimizi sarımsaklı yoğurdun içine batırarak afiyetle şişene kadar yiyoruz. Ellerine sağlık Gülay Teyzecim…..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hayırlı cumalar. Geçen akşam gelen misafirlerim için değişik bir salata yapsam ama nasıl olsa derken bu salata aklıma geldi çok güzel bir...
Patatesi çok seven ben için harika bir tarif gibi gözüküyor..
YanıtlaSilÇerkez yemeklerinin methini çok duyuyorum ama denemek kısmet olmadı..
Tez zamanda tatmak nasip olur inşAllah..
Ellerine sağlık canım..
Mutlu haftalar olsun..
sevgilerimle..
nefiss görünüyor canım çerkez yemekleri hep patates içerikli oluyor sanırım özellikle hamur işleri..
YanıtlaSilbir de velibak vardır bayılırımmm:)
bu mantı da anadolunun (sivas) hingeline benziyor nefiiss hepsi bizim lezzetimiz hepsiii:)
sarımsaklı yoğğurtlu harıka bir tat.annemde yapar arada.çok severim.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
YanıtlaSilebrucum bende isterim... nefis gözüküyorlar:)
YanıtlaSilsevgiler canım
ARKADAŞIM BEN BUNU BİYERDE DAHA GÖRDÜM AMA NERDE DİYE DÜŞÜNMEKTEN KAFAYI YİYCEM İNAN.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK.İNANILMAZ LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR.
SANA KOCAMAN SEVGİLER.BEN DÜŞÜNÜP BULAYIM BAKAYIM NERDE GÖRMÜŞTÜM YAHU:7
Olsada yesem:)Bursadan dönüşte yolda yemiştim bir kere bayılmıştım ellerine sağlık canım
YanıtlaSilNefis gözüküyor, bayıldım.
YanıtlaSilDaha önce denememiştim, hemen deneyeceğim.
Ellerinize sağlık olsun...
Merhaba:)) Mantıyı görünce hemen geldim çok nefis olmuş hımmm ellerinize sağlık... Blogunuza ilk gelişim iştah açan tatlarla dolu sebzeli krep, kuru dolma ellerinize emeğinize sağlık... Daha sık görüşmek için sizi izlemeye aldım banada beklerim... sevgilerimle...
YanıtlaSilcok severim,benim de aklimda bu aralar bir firsatini bulup ta yapamadim
YanıtlaSilMeksika mantisina ne kadar da benziyor. Cok guzel gorunuyor. Hele de patatesli:)
YanıtlaSilCerkezlerin yemekleri gercekten guzel oluyor:)
Ellerinize saglik
Sevgilerimle