27 Ocak 2011 Perşembe

PATATESLİ SARMA BÖREK



Yine uzun bir ara verdim yazılarıma yorum yapıp beni yalnız bırakmayan arkadaşalrıma çok ama çok teşekkür ediyorum.
Patatesli börek severlere harika bir lezzet, yapımı oldukça kolay. Sıcacık çayın yanın da çıtır çıtır afiyetle yiyebilirsiniz.


Malzemeler:

Hamuru için:
1 kahve fincanı yoğurt
2 kahve fincanı su
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 yumurta
Alabildiği kadar un

İç Malzemesi için:
4 adet haşlanmış orta boy patates
250 gr. Kıyma
2 adet kuru soğan
Maydonoz
İstediğiniz baharatlar

Yapılışı:
Hamur malzemelerini yoğurma kabımıza alıp çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu yarım saat kadar dinlendirin.
Hamur dinlenirken iç malzememizi hazırlayalım. Soğanlarımızı yağda kavurun üzerine kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş patatesleri de kıyma ve soğana katıp kavurmaya devam edin. Baharatları da ekleyip iç malzememizi ocaktan alıyoruz.
Hamurumuzu 15 bezeye ayırıp her birini ayrı ayrı açın. Açmış olduğumuz hamurumuzun üzerine tere yağ sürüp hamurun üçte birini üzerine gelecek şekilde içe katlayın katlamış olduğunuz yere iç harcı koyup hamurun yarısına kadar sarıp diğer kalan kısmı el yordamıyla sarmış olduğunuz hamurun üzerine doğru sarın ve hamuru iki ucundan tutup ters yönlerde bükün. Bütün hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsiye dizip üzerlerine susam ve yumurta sürüp 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin afiyet olsun..