31 Ocak 2011 Pazartesi

ERİŞTE

erişte

Güneşli ve Karlı bir Ankara gününden herkese selamlar. İki gündür durmaksızın yağan kar bugün için sanırım yağmaya biraz ara verdi. Dışarısı çok soğuk balkona çıkıp bir şey almak için bile insan donuyor.
Annemin yazın komşularıyla beraber hazırladığı eriştelerden bende Ankara’ya gelirken baya bir aldım. Kaynayan suya atıp haşladıktan sonra üzerine peynir serpip yemesi harika oluyor. Bu defa farklı bir erişte tarifi vereceğim işte yapılışı:

Malzemeler:
2 kase erişte
1 yemek kaşığı tere yağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 bardak su
1 bardak et veya tavuk suyu( bulyonda kullanabilirsiniz)
Tuz

Yapılışı:
Tenceremize tere yağ ve sıvıyağı koyup kızdırıyoruz ardından eriştelerimizi yağın üzerine koyup rengi değişene kadar kavuruyoruz. (Dikkatli kavurun ki erişteler yanmasın.) Ardından da suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip pilav gibi pişiriyoruz.
Eriştenin tane tane olmasını istiyorsanız da ocaktan aldıktan sonra sakın karıştırmayın. 15-20 dk. Kadar dinlendirin ve kapağın altına havlu peçete koyun ki terleyen su içine akmasın. Ve son olarak dinlenen eriştemizi tabağımıza alıp afiyetle yiyoruz.

Not: İsterseniz sarımsaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz.:))

Bu tarifimi de Ben buldum etkinliğine gönderiyorum…