pastalar,çorbalar,salatalar... tarif için ne ararsan ebruliyemektarifleri :)
31 Ocak 2011 Pazartesi
ERİŞTE
Güneşli ve Karlı bir Ankara gününden herkese selamlar. İki gündür durmaksızın yağan kar bugün için sanırım yağmaya biraz ara verdi. Dışarısı çok soğuk balkona çıkıp bir şey almak için bile insan donuyor.
Annemin yazın komşularıyla beraber hazırladığı eriştelerden bende Ankara’ya gelirken baya bir aldım. Kaynayan suya atıp haşladıktan sonra üzerine peynir serpip yemesi harika oluyor. Bu defa farklı bir erişte tarifi vereceğim işte yapılışı:
Malzemeler:
2 kase erişte
1 yemek kaşığı tere yağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 bardak su
1 bardak et veya tavuk suyu( bulyonda kullanabilirsiniz)
Tuz
Yapılışı:
Tenceremize tere yağ ve sıvıyağı koyup kızdırıyoruz ardından eriştelerimizi yağın üzerine koyup rengi değişene kadar kavuruyoruz. (Dikkatli kavurun ki erişteler yanmasın.) Ardından da suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip pilav gibi pişiriyoruz.
Eriştenin tane tane olmasını istiyorsanız da ocaktan aldıktan sonra sakın karıştırmayın. 15-20 dk. Kadar dinlendirin ve kapağın altına havlu peçete koyun ki terleyen su içine akmasın. Ve son olarak dinlenen eriştemizi tabağımıza alıp afiyetle yiyoruz.
Not: İsterseniz sarımsaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz.:))
Bu tarifimi de Ben buldum etkinliğine gönderiyorum…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hayırlı cumalar. Geçen akşam gelen misafirlerim için değişik bir salata yapsam ama nasıl olsa derken bu salata aklıma geldi çok güzel bir...
annenin eline sağlık canım... hazırda olunca yemesi pekde zevkli olur:)
YanıtlaSilsevgilerimle..
ellerinize sağlık Ankaranın az yukarısı kastaonuda da kar sürüyor iki gündür:)
YanıtlaSilhavalar çok soğuk:)
ama erişteniz nefis görünüyor..
hazırlayan anneciğinizin ellerine sağlık:) ne güzel kışlık etmişsiniz..