3 Mayıs 2010 Pazartesi

PATATESLİ POĞAÇA


Hamur işlerinde patatese bayılıyorum.Cumartesi günü yine iştahım kabardı televizyonda izlediğim bir yemek programından sonra. Hemen bir hamur yoğurup patatesli bişeyler yapmalıyım dedim.Bu kilolar ne olcak onu da bilmiyorum ya…
Yapımı oldukça kolay ve basit.İşte malzemeler ve tarifi.



Malzemeler:
3 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ay cicek yagi
1 tane yas maya
1 tatli kaşığı tuz
1 tatli kaşığı şeker
aldığı kadar un (yaklasik 6 su bardagi kadar)

İç Malzemeler:
2 büyük patates (rendelenmiş)
2 orta boy soğan
tuz, karabiber,istediğiniz baharatlar
Yağ

Yapılışı:
İlk olarak hamuru yoğurun. Yumuşak bir hamur olsun hatta biraz ele yapışabilir.yumuşak olması hem güzel kabarmasına hem de piştikten sonra yumuşacık kalmasına neden oluyor.Hamuru yoğurup dinlendirin.

Hamur mayalanırken soymuş olduğunuz patateleri rendeleyip soğanlarla beraber kavurun. (patateslerin suyunu sıkmayı unutmayın)Ben aslında her daim haşlayıp ezerek hamurlara katarım patatesi bu defa rendeleyip soğanla kavurmayı denedim bu da güzel oldu.İçine kavrulurken biraz süt ve baharatları da ekleyip tencerenin ağzını kapatın .patatesler piştikten sonra ayrı bir kaseye alıp soğutun.


Mayalanmış hamurdan parçalar kopartıp el yordamıyla yağlayarak açın.




patatelerden hamurun üzerine her yerine gelecek şekilde sürün.



daha sonra hamuru rulo gibi sararak kendi etrafında çevirip tepsiye dizin.





Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin. Vaktiniz varsa birazda tepside mayalandırın.180 derece fırında kızarana kadar pişirin aifyet olsun….

5 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım gerçekten çok güzel görünyorlar,yanında sıcacık çayla harika olur..(izleyicilerimde yoksun bu arada !! )

    YanıtlaSil
  2. Nefis nefis nefis!! Kokusu taaa buraya geldi sanki! Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. Merhaba benim adimda Ebru..sayfanizi cok begendim...ve bu tarifi hemen denedim..enfes oldular..cok tskler ve ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  4. Bende bu tarifi dedim guzel oldu. Tskler

    YanıtlaSil