10 Mayıs 2010 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI FASULYE



Malzemeler:
Yarım kilo taze fasulye
1 adet soğan
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 adet biber
1 bardak su
1 tane küp şeker
1 tatlı kaşığı salça
Tuz , karabiber, zeytinyağı




Yapılışı:
BÜtün malzemeler çiğ olarak koyuluyor.
İlk olarak tencereye zeytinyağını koyup üzerine soğan, sarımsak ve biberleri doğrayıp zeytinyağının üstüne koyuyoruz.Daha sonra dilimlemiş olduğumuz fasulyeleri de ekleyip onun üstüne de küp küp dğradığımız domatesleri ekliyoruz. En son olarak da 1 bardak suya salça karabiber tuz ve şekeri koyup eritiyoruz.bu karışımı da fasulyelerin üstüne döküp tencereyi küçük ocağa alıp kaynatıyoruz kaynadıktan sonra altını tamamen kısıp kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz. Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapıyoruz.Afiyet olsun…..