7 Mayıs 2010 Cuma

KEŞKÜL



Oğluşum için sütlü tatlı denemelerine Sevgili Tümayın blogunda görüp denemem lazım dediğim keşkülle devam ediyorum.
Tadı oldkça güzel oldu. Keşkülde badem kullanılır ama ben fındıkla yaptım. Bu güzel oldu.Evde bu vardı makete gidip badem almaya üşendim doğrusu.
Tarifi aynen yazıyorum orjinalini görmek isterseniz lütfen tıklayın.Tümaya da bu tarif için ayrıca teşekkürler.

Malzemeler:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı toz fındık (ince çekilmiş)
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
1 çorba kaşığı hindistan cevizi



Yapılışı:
Sütü tencereye koyun. Önce toz şeker, toz badem, pirinç unu ve nişastayı süte ilave edip çırparak tüm malzemelerin süte karışmasını sağlayın. Tencereyi ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Boza kıvamına gelmeye başlayınca hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve koyulaştığı zaman servis kaselerine boşaltıp soğumaya bırakın.Fındık ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun...