19 Mayıs 2010 Çarşamba

PATLICAN MUSAKKA



Patlıcan Patlıcan yine Patlıcan. Çok seviyorum bu sebzeyi. Salatası kızartması, yemeği yaz gelince hergün domatesli patlıcan yemeği yesem yanın da karpuzla ne güzel ne güzel. Ben patlıcan yemeğinin yanında karpuza bayılırım…Bugün çok sevdiğim patlıcan musakkayı sizlerle paylaşacağım.

Malzemeler:
3 adet patlıcan
3 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
250 gr. Kıyma
Salça, tuz, karabiber

Yapılışı:
İlk olarak patlıcanlarımızı alacalı soyduktan sonra yuvarlak yuvarlak kesiyoruz ve tuzlu suda biraz bekletip acı suyunun çıkmasını sağlıyoruz. Ardından patlıcanlarımızı kurulayıp kızgın yağın içine atıp nar gibi olana kadar kızartıyoruz.kızaran patlıcanlarımızı kağıt havlunun üstüne alıp bir müddet bekliyoruz ki yağları havlu kağıdın üstüne çıksın. Ardından patlıcanları fırın tepsimize diziyoruz.





Patlıcanlar soğurken bizde diğer yanda küp küp doğramış olduğumuz soğanlarımızı çok az yağda kavuruyoruz üstüne sırasıyla kıyma ,küp küp doğranmış yeşil biberler ve en son olarak domates ile salçayı katıp kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiberi de ilave edip çok azda su ekleyiip biraz kaynatıyoruz. Hazırlamış olduğumuz harcı fırın tepsisinde dizili olan paatlıcanların üstüne döküveriyoruz.



Önceden ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.İsterseniz sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz….