12 Mart 2010 Cuma

YEŞİL BİBER DOLMASI




Her ne kadar eşim biber dolmasını sevmediğini söylese de benim yaptıklarıma asla hayır diyemiyor. yine anneciğimin yazdan hazırlamış olduğu biberleri bende doldurup afiyetle yedim.


kısaca nasıl hazırlandığını anlatayım tıpkı ipe dizer gibi biberlerin içi boşaltılıyor ve poşetlenip dondurucuya atılıyor. çıkarıcağınız zaman da önce iç malzemesini hazırlayıp daha sonra biberleri çıkarıp dolduruyoruz.

Malzemeler:
kıyma
2 yemek kaşığı bulgur
2 yemekkaşığı pirinç
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
nar ekşisi
kuru reyhan
maydanoz tuz
sıvyağ
karabiber
1 su bardağı su
Yapılışı:
soğanları yemeklik doğradıktan sonra bütün malzemeleri karıştırıyoruz.Kimileri önce soğanı hafif kavuruyor pirinçle beraber ben hepsini çiğden koyup biberleri dolduruyorum.İşte bu kadar doldurmuş olduğumuz biberleri tencerede hafif ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.