10 Mart 2010 Çarşamba

CEZERYE







geçen akşam otururken birden aklıma evde fazlaca havuç olduğu geldi. Tamam dedim uzun zamanda beri yapmadığım ama çok sevdiğim tatlı olan cezeryeden yapayım hem ufaklıkta bayılır deyip kalktım ve cezerye yapmaya koyuldum.İşte size ağızlara layık cezerye ;

Malzemeler:
5-6 adet orta boy havuç
1 su bardağı şeker
yarım paket kakaolu büsküvi
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
1 su bardağı kırılmış ceviz

Yapılışı:
havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyip tavanın içine alıyoruz. havuçlar biraz ölmeye başlayınca üzerine 1 su bardağı şekeri ekleyip tamamen suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
ardından üzerine tereyağını ekleyip ocaktan alıyoruz. diğer tarafta ezilmiş büsküvileri ve kırmış olduğunuz fındıkları havuçların içine katıp karıştırıyoruz. daha sonra havuçlara şekil verip hindistan cevizine batırıp servis yapıyoruz. AFİYET OLSUN...