Herkese kocaman bir merhaba. Yine uzuuunnca bir ara verdim.İnşallah bir daha böyle ayrılık olmaz.
Bugünkü tarifim pilavın yanında, makarnanın yanında ya da başlı başına bir öğün olma özelliği taşıyan güzel bir köfte tarifi.
Lezzet Dergisinden aldığım tarifte ufak değişiklikler yaptım. Siz de denerseniz umarım beğenirsiniz. İşte köftemiz ve yapımı.
MALZEMELER:
500 gr.dana veya kuzu kıyma
1 yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu veya 2 dilim bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı süt
tuz,karabiber
KIZARTMAK İÇİN;
un
sıvıyağ
YAPILIŞI:
1- Galeta unu, süt, kıyma, yumurta, tuz ve karabiberi bir kaba alıp tüm malzemeler iyice birbirleriyle özleşene kadar yoğuruyoruz.
2- Harcımızdan büyük parçalar alarak elimizde top yapıp ardından yassılaştırıyoruz.
3- Tavaya sıvıyağı koyup kızdırıyoruz ve köfteleri una bulayıp kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartıyoruz.
4- Kızaran köfteleri ister salata ile isterseniz pilavın yanında ayran eşliğinde servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN...
Nefis bir köfte olmuş,bende okumuştum ama denememiştim.Çok güzel görünüyor..ellerinize sağlık..
YanıtlaSil