Pazar kahvaltılarının ya da ikindi çaylarının vazgeçilmezidir börekler değil mi? sarıp dondurucuya atarız yada pişirir koyarız gelen misafir olunca hemen çıkarır servis yaparız. Kendi adıma söylemem gerekirse ben böyle yapıyorum.
Bu börekte çay kaynayana kadar yani göz açıp kapayana kadar oluveriyor. Pazar kahvaltınız da mutlaka deneyin derim. işte tarifimiz..
MALZEMELER:
2 adet yufka (özellikle yufkacıdan alırsanız daha iyi olur)
1 adet yumurta
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
İç Malzemesi;
Ev yapımı peynir
lor peyniri
maydonoz
2 dal taze soğan
tuz
sıvıyağ
YAPILIŞI:
1- İlk olarak peynirleri geniş bir kaseye alıp üzerlerine ince kıyılmış maydanoz ve soğanı katıp karıştırın. (Tuz ve biraz sıvıyağ ekleyebilirsiniz)
2- Başka bir kasede de yumurta,süt ve sıvıyağı karıştırın.
3-Böreği pişireceğiniz yapışmaz tavaya yufkanın bir tanesini serin. Diğer yufkayı da çok küçük olmayan parçalara ayırın.
4- Tavaya serdiğiniz yufkanın üzerine sütlü harçtan kaşık yardımıyla serin ve üzerine parçaladığınız yufkaların yarısını serin. Sütlü harçtan biraz daha yufkaların üzerine döküp peynirli karışımı yufkaların üzerine serpiştiriyoruz.
5- Kalan yufka ve sütlü harcıda peynirlerin üzerine yayıyoruz.
6- En son tavanın kenarlarından taşan yufkaları da içe kapatıp hafif kısık ateşte her iki yüzü kızarana kadar pişiriyoruz.
7- Sıcak çay eşliğin de sevdiklerimizle afiyetle yiyoruz.
AFİYET OLSUN...
Diğer börek tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
Facebook sayfamı da ziyaret etmeyi unutmayın :)
çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil