15 Ağustos 2013 Perşembe

GÜZEL BİR GÜN SOFRASI ve BEŞAMELLİ TORTELLİNİ MAKARNA

IMG_2485

Günümüz geçeli baya zaman oldu. Ama lezzetlerin tadı hala damağımda. Arkadaşım Hülya güzel bir sofra ve tadına doyulmaz lezzetler hazırlamıştı.( Tatlı Mehmethanımız da girmiş kadraja :))


hülya masa kolaj

Menümüz de;

Peynirli Kıtır Poğaça
Portakallı Kereviz
Beşamelli Tortellini Makarna
Yaz Meyveli Yaş Pasta
Vee yazdan hazırlayıp konserve yaptığı biberler


Tabi hepimizin en beğendiği lezzet şüphesiz makarna oldu. İnşallah tarifleri vericem tek tek.

Yapımı biraz zahmetli gibi olsa da yediğiniz de değdini anlıyorsunuz. İsterseniz Tarifimize geçelim.

BEŞAMELLİ TORTELLİNİ MAKARNA


IMG_2494

MALZEMELER:

1 Paket Tortellini Makarna
2 adet tavuk göğsü
1 kutu mısır
1 kutu Garnitür
tuz

Beşameli İçin;

1 kaşık tereyağ
2 yemek kaşığı dolu dolu un
2 su bardağı süt
tuz, karabiber

Üzeri İçin;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar


YAPILIŞI:

1- İlk olarak tavuklarımızı haşlıyoruz. Haşlanan tavukları soğuması için ayrı bir tabağa alıyoruz.

2- Makarnalarımızı kaynar suda haşlıyoruz. Haşlanan Makarnaları süzüyoruz.

3- Didiklediğimiz tavukları, mısır ve garnitürü makarnanın içine katıp hepsini harmanlıyoruz ve makarnamızı fırın tepsisine döküyoruz.İsterseniz üzerine biraz zeytinyağı  ve tuz gezdirebilirsiniz.

4- Ayrı bir tavada beşameli hazırlıyoruz. Tereyağını eritip üzerine unu döküyoruz ve kavuruyoruz. Ardından Kavrulan unun üzerine sütü yavaş yavaş ilave edip sürekli karıştırıyoruz ve topaklanmasını önlüyoruz.

5- Beşameli biraz akışkan yapın. Fırına vereceğimiz için biraz da orada pişecek o nedenle çok fazla koyu olmamalı.

6- Beşamel sosu makarnanın üzerine döküyoruz ve 200 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz.

7- Fırından çıkarmaya yakında üzerine kaşarı serpiyoruz ve kaşarlar kızarınca fırından çıkarıyoruz.

8- İlk sıcaklığı çıkınca servis ediyoruz.

Hülyacım ellerine sağlık.

                                                                                    AFİYET OLSUN...