31 Ağustos 2013 Cumartesi

PATATESLİ RULO BÖREK

IMG_1486

İşte benim böreğim bu. Hem yumuşak hem patatesli hem de her daim hazır. Hazırlayıp derin dondurucuya atınve ani gelen misafirlerinize sürpriz yapın :)


MALZEMELER:

5 adet yufka
6-7 adet haşlanmış patates
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz, karabiber

YAPILIŞI:

1- Haşlanmış patatesleri derin bir karıştırma kabına rendeleyin.Ve üzerine tüm malzemeleri ekleyip yoğurun gayet yumuşak bir patatesli harç elde edin.

2- Patatesli harcı beş eşit parçaya bölün.

3- İlk yufkayı tezgaha serin ve üzerine ilk parti patatesli harcı sürün. Harcımız yumuşak olduğu için homojen olarak yufkanın üzerine gayet kolay sürülecektir.

4- Diğer yufkaları da sırayla bir harç bir yufka şeklinde sürüyoruz.

5- Daha sonra patatesli yufkamızı rulo yapıyoruz. Gayet büyük ve yumuşak bir rulo olacak endişelenmeyin. Roluyu tam ortadan keskin bir bıçak ile kesin.

6- İkiye ayrılan rulomuzu streç film ile sıkıca sarın ve buzdolabının derin dondurucu kısmına koyun. Bir gece bekletin ve ertesi gün fırına vermeden yarım saat önce çıkarın ve hafif buzu çözülünce dilimleyip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

7- İsterseniz Üzerine susam veya dereotu serpebilirsiniz.

Bu börek derin dondurucuda istediğiniz kadar kalabilir. Her an elinizin altında olabilecek bir börektir.

                                                                                   AFİYET OLSUN...