Tam zamanı mürdüm eriğinin bende çok severim hafif sert hafif ekşi pek güzel olur. Oktay ustadan aldığım tarifle bende mürdüm erikli yaptım. Gayet başarılı oldu.
MALZEMELER:
3 su bardağı un
125 gr. margarin veya tereyağ
1 su bardağı toz fındık
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı yoğurt
yarım kilo mürdüm eriği
YAPILIŞI:
1- Kuru malzemeleri un,kabartma tozu,vanilya,tarçın,şeker ve toz fındığı yoğurma kabına alıp hepsini karıştırıyoruz.
2- Ardından karışımın ortasına yumuşak olan tereyağı ,yumurta ve yoğurdu ekleyip hamuru yoğuruyoruz.
3- Ele hafif yapışan bir hamur elde ediyoruz. Hamuru tepsiye alıp elimizi hafif ıslayarak tepsiye yayıyoruz.
4- Çekirdeklerini çıkarmış olduğumuz mürdüm eriklerini hamurumuzun üzerine diziyoruz.
5- En son hamurun üzerine toz şeker ve tarçın serpip önceden 170 derece de ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
(Ben hamurdan biraz ayırıp muffin kalıbında oğluşum için iki tane yaptım. Sizde kalıplara koyup kişiye özel de yapabilirsiniz.)
AFİYET OLSUN...
merhaba ebru hanım tariflerinizi zevkle takip ediyorum.
YanıtlaSilbu tarifte çok güzel üstelik resimde çok iştah açıcı gözüküyor.
ellerinize sağlık... AYŞENUR.
nefis görünüyor ablacım ellerine sağlık..
YanıtlaSilhayırlı cuamalar.
mutlu günler :)
harika görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilcanım hayırlı günler canım.
YanıtlaSilELİNE VE O GÜZEL YÜREĞİNE SAĞLIK:)))
şimdi yorum yazabiliyorum sıklıkla gelirim :)
YanıtlaSilErikleri nasıl değerlendirsem diye düşünür iken turta güzel fikir verdi.
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
Merhaba,
YanıtlaSilTam rejime niyet etmişken bu güzelliklere bakmak olmuyor:=) Ellerinize sağlık, erikli tartları ben de çok severim. Ama bu aralar biraz uzak duruyorum. Blogunu takibe aldım bana da beklerim. Sevgilerle...
Oyy nasıl güzel bir görüntü bu:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:)