28 Ağustos 2013 Çarşamba

KARAMELLİ KEK

IMG_1832

Yemesi lezzetli yapması bir o kadar keyifli :) Karamel sevenler için çok güzel bir tarif. İşte Harika kekin yapılışı..

MALZEMELER:

4 yumurta
150 gr. tereyağ
1.5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

ÜZERİ İÇİN;

1 Çay bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 paket krem şanti
damla çikolata

YAPILIŞI:

1- Tereyağ, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı mikserle çırpıyoruz.

2- Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

3- Un ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştırıp Yumurtalı karışıma ekleyin.

4- Sütü de ilave edip çırpmaya devam edin ve akışkan bir kek hamuru elde edin.

5- Hamurumuzu Kelepçeli kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

6- Kekimiz soğurken diğer tarafta üst kremasını hazırlıyoruz.

7- Şekeri tavaya alıp orta ateşte karamel haline gelinceye kadar kavuruyoruz.

8- Karamel haline gelen şekerimizin üzerine sütü ekleyip şeker tamamen eriyene kadar sütü kaynatıyoruz.

9- Sütlü karameli soğutuyoruz. Soğuduktan sonra toz krem şanti ile mikser yardımıyla katılaşana kadar çırpıyoruz.

10- Ve kremamızı kekimizin üzerine yayıyoruz. Ve kaşığın arkası ile şekil veriyoruz.(Kaşığı hafif hafif kaldırıp bastırın)En son damla çikolata ile süslüyoruz.

IMG_1849


                                                                    AFİYET OLSUN...