11 Şubat 2011 Cuma

EBRU USULÜ KOLAY HÜNKAR BEĞENDİ :))

DSC03940

Geçen akşam yemeğe ne yapsam ne yapsam diye düşünürken dondurucumda ki patlıcanlar aklıma geldi hemen kalkdım ve topu topu 15-20 dk. da bu hünkar beğendi ortaya çıktı. Dondurcuda ki hazır lezzetler ne güzel yazın iyiki hazırlamışım bu yıl daha fazla patlıcan koyacağım. Gel gelelim tarifimize;

Beğendisi için;

2 adet közlenmiş patlıcan( yada benim gibi yazdan hazırlayıp koymuşsanız dondurulmuş köz patlıcan)
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
50 gram kaşar peynir
tuz

Köfteli sos için;

250 gr. kıyma
tuz, karabiber
domates sosu

Yapılışı:

İlk olarak beğendiyi hazırlayalım;

tereyağı ocağa kyun ve unu ekleyip kavurun.ardından közlenip püre haline getirilmiş olan patlıcanlar ve tuz ilave edilip karıştırılır. üzerine sütü de ekleyip yoğun bir kıvam alana kadar karıştırılır. en son kaşar rendesi de ilave edilip ocağın altı kapatılır.

Köfteler için ise ;

kıyma, tuz ve karabiber iyice yoğurulup minik minik köfteler yapılır. hafif yağda köfteleri kavurduktan sonra üzerine yine yazdan hazırlamış olduğumuz domates sos
ilave edilip bir taşım kaynatılır.

Köfteler tabağımıza koymuş olduğumuz eğendinin ortasına konup afiyetle yenir....
Ne kadar kolay değil mi?...