15 Şubat 2011 Salı

SICAK TAHİN HELVASI

DSC03968

Balık lokantalarının iki tatlısından biridir sıcak tahin helvası. Bizde her gittiğimiz de mutlaka yeriz ama bana çok keskin geldiği için eşimin tabağından 1-2 kaşık alırım o kadar. ((bu arada balık lokantalarının diğer tatlısı muhakkak irmik helvası olur))

Bu defa eşim madem balık yapıcaz yanın da ben sıcak tahin istiyorum diyince hemen nete girip acaba nasıl yapılıyor diye bir göz attım. Gayet kolay üstelik şekeri az olmuş çok olmuş gibi bir de derdi yok. Herkes yapabilir bir şartla fırına koyduktan sonra gözünüz her an fırında olmak kaydıyla.

İşte benim sıcak tahin helvası tarifim...

Malzemeler:

250 gr. tahin helvası (ister sade ister kakaolu)
2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kadar tereyağ (İsteğe bağlı ben kullanmadım)
yarım limon suyu

cats00

Yapılışı:
Mümkünse eğer tahin helvasının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
ilk olarak tahin helvasını çatal yardımı ile iyice ezin ardından sütü, tereyağını ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Bu işlemi çatal ile yaparsanız iyi olur.(Yanlız bu çatal işi baya bir kuvvet isteyen bir şey insanın kolu kopuyor doğrusu) Ama arzu ederseniz rondoya da koyup çekebilirsiniz. Ardından tahin helvamızı küçük fırın kaplarına koyup önceden 180 derece de ısınmış fırın da yaklaşık 8-10 dk. kadar pişirin aman dikkat edin kabarıp, köpürüp taşmasın....:))

9 yorum:

  1. Çok güzel olmuş tahin helvası.
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. ebrugüzeliii,
    sevgili arkadaşım demek bunu da yaptın bravo sana vallahi.ellerine sağlık.tadasım geldi.balığında şahane görünüyor bu arada.akabinde nasıl güzel gitmiştir kimbilir.
    bu arada insanın eşi bişey isteytince nasıl hoşuna giderek yapıveriyor değilmi.allahım muhabbetinizi bozmasın canım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ablacım ellerine sağlık..
    başlığı gördüm sayfa açılırken gittim bir parça hellva aldım:)
    bir anda canım isteyiverdi:)
    ellerine sağlık ablacım..
    balık sonrası hoş gbi sada:)

    YanıtlaSil
  4. Eşler isteyince yokuşlar dümdüz oluyor:)Hep denemek istiyorum bu helvayı ama bir türlü cesaret edemedim.artık zamanı geldi sanırım..ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ebrucum nefis gözüküyor eline sağlık tatlım....
    bende çok severim balığada çok yakışır:)
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. bu tatlıyı hep duyuyorumda bir türlü yapma fırsatı bulmadım,sanki biraz ağır olur gibi geliyor ama tadına bakmak lazım.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Bayılırım ve bana hiç keskin gelmez:)
    Ama sana keskin geliyorsa limonu ne kadar çok sıkarsan tadı o kadar hafifler

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık.kabarıp taşmaması için ne yapabiliriz acaba

    YanıtlaSil
  9. sevgili arkadaşlarım güzel yorumlarınız için hepinize tek tek teşekkür ederim..

    Gerçekten de eşleristeyince akan sular duruyor.

    sevgili canikom..,muhakkak kabaracak taşmaması için sık sık fırını kontrol edin...

    YanıtlaSil