16 Şubat 2011 Çarşamba

KIRMIZI PANCAR TURŞUSU

DSC03995

Pancar turşusunu özellikle salata da çok seviyorum. Bir çok restaurantta rastlamışsınızdır. Bende Hayat Cemresinde görünce yapmaya karar verdim. Hatta bitmek üzere bile yenisini yapmaya niyetleniyorum sizde pancarların zamanı geçmeden yapın derim nefis oluyor… Üstelik o rengi yok mu harika ötesi…

Malzemeler;
3 adet orta boy kırmızı pancar
5-6 adet sarımsak
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Pancarları koyacağınız kavanozun yarısı kadar üzüm sirkesi yarısı kadar su

Yapılışı:
Pancarları iyice yıkadıktan sonra içi su dolu tencereye koyup pancarlar yumuşayana kadar haşlayın. (Çatalla yumuşadığını kontrol edebilirsiniz.)

cats01

Haşlanan pancarlar soğuduktan sonra kabuklarını soyun zaten kabuklar çok çabuk soyulacaktır.

Ardından pancarları dilimleyip kabuğu soyulmuş sarımsaklarla beraber kavanoza yerleştirin. Ve üzerine yarı yarıya su ve üzüm sirkesini dökün. Su ve sirke karışımını kavanozdan boşaltıp içine şeker ve tuzu ilave edip şeker ve tuz eriyene kadar karıştırın. Ve karışımı tekrar pancarla dolu kavanozun içine dökün.( Tuz oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz..)Turşumuz ertesi gün yemeğe hazır.

İster salatalar da ister yemeklerin yanın da servis edin.
Afiyet olsun..