15 Şubat 2011 Salı

IZGARA LEVREK ve BALIK SOFRAMIZ...

DSC03959

Pazar günleri genelde ızgara köfte, tavuk veya balık yaparız. Bu defa da balık ızgara yapalım dedik. Levrek, ızgara için uygun balıklardan biri tabi biraz büyük olmalı küçükleri pek yağlanmadığı için ızgaraya uygun olmuyormuş balıkçı abi öyle söyledi yani....
Tabi balığın yanın da olmassa olmaz soğan salatası ve bol yeşillikli mevsim salata. Ardından da tatlı olarak çayla beraner sıcak tahin yenir. Afiyet olsun..

Izgara Levrek yapımı;
3 adet levrek
tuz, arzuya göre karabiber..

Temizlenmiş balıklarımızı tuzluyoruz. Önceden ısıtmış olduğumuz ızgaramızda her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. ve sıcak servis yapıp bol limon sıkarak yiyoruz..

Yemek masamız;

cats9