pastalar,çorbalar,salatalar... tarif için ne ararsan ebruliyemektarifleri :)
15 Şubat 2011 Salı
IZGARA LEVREK ve BALIK SOFRAMIZ...
Pazar günleri genelde ızgara köfte, tavuk veya balık yaparız. Bu defa da balık ızgara yapalım dedik. Levrek, ızgara için uygun balıklardan biri tabi biraz büyük olmalı küçükleri pek yağlanmadığı için ızgaraya uygun olmuyormuş balıkçı abi öyle söyledi yani....
Tabi balığın yanın da olmassa olmaz soğan salatası ve bol yeşillikli mevsim salata. Ardından da tatlı olarak çayla beraner sıcak tahin yenir. Afiyet olsun..
Izgara Levrek yapımı;
3 adet levrek
tuz, arzuya göre karabiber..
Temizlenmiş balıklarımızı tuzluyoruz. Önceden ısıtmış olduğumuz ızgaramızda her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. ve sıcak servis yapıp bol limon sıkarak yiyoruz..
Yemek masamız;
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hayırlı cumalar. Geçen akşam gelen misafirlerim için değişik bir salata yapsam ama nasıl olsa derken bu salata aklıma geldi çok güzel bir...
balık ve salata.harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil