4 Şubat 2011 Cuma

DAMLA ÇİKOLATALI TAHİNLİ PEKMEZLİ MUFFİNLER…

DSC03932

''Bir gün birine,”Allah gönlünün murâdını versin” diye dua etmiştin de, “sakın!” demişti. Şaşırmıştın.O güzel insan açıklamıştı: “Niye şaştın? Ben gönlüme güvenmem! Benim gönlüm, iyiyi de ister,kötüyü de ister.Lazım olanı da olmayanı da ister.Ben gönlümün murâdına güvenmem; fakat dua et de, O’nun murâdı, benim gönlümün de murâdı olsun.O’nun hakkımda murâd ettiği şey,benim nefsime zor ve ağır gelmesin.” O vakit, dönmüş de bakmıştın kendi haline. Görmüştün ki pek çok muratların var. Kolları her bir yana yetişen kocaman ahtapotlar gibi, ne görseler arzuyla uzanıyorlar.Her yanının talepten ibaret olduğunu fark edince garipsemiştin.İşte o gün anladın: “Gönlüne giren, aklını çelen her murâda güvenmemen lazım.”


Kimi murâd, hayır sandığın halde şermiş. Kimisi şer sandığın halde hayır.Sırat üstünde seni Hakk’a taşıyan er lazım! Yolda bırakacak değil, kurtaracak nefer lazım!
Madem öyle, görecek, bir çift yanık göz lazım! Hayır kuru söz değil, yola fedâ öz lazım! Mâşuk lazım, Âşık lazım, Ser lazım! .. (Neslihan Nur Türk)

Hayırlı cumalar arkadaşlar. Sevgili Pepelamın sayfasında okuyunca o kadar çok etkilendim ki bu yazıdan. Allahım bizleri nefsimizle ve nefsimizin arzularıyla baş başa bırakmasın… çünkü onun istekleri hiç ama hiç bitmiyor. Hiç ölmeyecek gibi o kadar çok çalışıyoruz ki bir gün ölümün kapımızı çalacağı hiiç aklımıza gelmiyor.. Özellikle dün Ankara’da yaşanan 2 ayrı patlama ve hanelere düşen ateş geceden beri hep o aileleri düşünüyorum Allah sabırlar versin. İnş. Allah yolunda hizmet eden gönül erleri insanlardır. Allah hepsine rahmet eylesin…

Gelelim bugün kü tarifime. Dün mutfak temizliği yaptım biraz dolapların içleri ocakların önü arkası derken baya bir mutfak emizliği yaptım. Tabi ben temizlik yaparken Ahmet ertuğ hiç boş dururmu oda peşim sıra koşturuyor. Neyse bu küçük kupkek kalıplarını bulmuş tutturdu Anne kek ko Anne kek ko o küçük ellerine almış minik kalıpları kalıpların içine kek koymamı istiyor. Yok diyorum sonra diyorum olmuyor. O kargaşanın içinde tuttuk Ahmet Ertuğ paşaya kek yaptık. İyi ki de yapmışım harika mı harika bir kek oldu. Tadı hala damağımda. kalp kurabiyenin blogunda görüp denemek için not aldığım nefis bir kek. Artık favorilerimden biri oldu. Özellikle de muffin kalıplarında nefis ötesi bir tat ortaya çıktı. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Ben malzemeler de oynama yaptım siz orijinal tarif için buyurun tıklayın..

Malzemeler:
2 adet yumurta
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
2.5 çay bardağı un
Yarım çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

cats

Yapılışı:
Yumurtaları kırıp pekmez ile çırpın. Ardından sırasıyla tahin, sıvıyağ, süt ve cevizi ekleyip malzemeleri birbirine iyice karıştırın. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozunu da katıp karıştırın.ve kek hamurumuzu muffin kalıplarına boşaltın. Benim muffinlerim tek lokmalıktı o nedenle bir tatlı kaşığı koydum büyük kalıplar için bir yemek kaşığı yeterli. Üzerlerine de damla çikolata serpip fırına verin yaklaşık 15-20 dakika da pişiyor. Sonra da yanında meyve suyu ile beraber afiyetle yiyoruz.

Birkaç tane yedikten sonra diğer kekleri dondurucuya kaldırdım. Neme lazım benim ufaklığın ani kek krizi tutabilir değil mi ama....

Tekrar hayırlı cumalar….

O kadar işi bırakıp şu fotoğrafı görmeye değmez mi sizce de ?.....


Ben de bu tarifimi Sevgili balparenin sevgiliye özel tarifler Etkinliğine gönderiyorum. Küçük sevgilim için yaptığım meffinler bunlar...

9 yorum:

  1. ayy ben yerim o bebişi.maşalllah arkadaşım.ALLAH bağışlasın.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. canım benim evet bende okuduğum da çok etkilenmiştim Allahım hayırlısını versin hepimiz için
    tatlım muffinlerinde çok sağlıklı ve nefis olmuş afiyet bal olsun
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Ebrucum zaten her şey onlar için değil mi? Maşallah çok tatlı oğluş. Ellerine sağlık bir tanem muffinler nefis.

    YanıtlaSil
  4. Cok saglikli muffin olmus ellerine saglik canim. O minik oglanin yanaklarindan öpûyorum :)

    YanıtlaSil
  5. canımm bu yazıyı okuyup da etkilenmemek mümkün mü? hayır..
    Allah cümlemize hayırlı işler ve hayırlı insanlar nasip etsin..
    muffinleri beğenmene çok sevindim..
    endimizden birşeyler katarak yapıyor olmamız şahane:) paşama afiyet bal şeker olsun:)
    sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  6. selam canım kardeşim
    evet Papelamın yazılarını okuyunca bende hep etkilenirim kendi kendime sonra muhasebesini yaparım bu yazıda çok güzeldi
    minik kekler de nefis olmuş tam benlik amaaaa en güzeli senin minik:)))
    maşaallah Rabbim nazardan saklasın çok tatlıııı:)
    Rabbim hayırlı etsin
    muhabbetle kal

    YanıtlaSil
  7. selamlar ebrugüzelim,
    hayırlı akşamlar olsun arkadaşım.
    yine döktürmüşsün.
    ellerine sağlık.ben orada bir minik görüyorum.o miniği ekmek arası yapabilirim.
    nasıl tatlı maşallah.
    sevgilerimle.
    allahım bağışlasın bu arada.

    YanıtlaSil
  8. damla çikolata ne kadar koyacağız? yazmayı unuttunuz sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. damla çikolata isteğe göre keklerin üzerine 3-4 tane koyuyoruz. isterseniz pasta süsü şekerlerde koyabilirsiniz. :))

      Sil