9 Ağustos 2011 Salı

KARANFİLLİ ŞEFTALİLİ KURU DUT KOMPOSTOSU

komposto

Ramazan ayının vazgeçilmezidir kompostolar. İşte size iftarda içinizi ferahlatacak buz gibi bir komposto tarifi.
Bu tarifi Gelibolu 17 ve Cafemisin ev sahipliğini yaptığı Ramazan Etkinlikleri-1’e gönderiyorum.

Malzemeler:
1 kilo şeftali
2 su bardağı dut kurusu
2.5 su bardağı şeker
4 litre su
5-6 adet karanfil

KOMPOSTO2

Yapılışı:
1-İlk olarak şeftalileri küp küp doğrayıp bir kaseye alıyoruz. Şeftalinin çekirdeklerini kenarlarında çok az şeftali kalacak şekilde kesiyoruz.

2-Tenceremize suyu, şekeri , şeftali çekirdeklerini, karanfili ve dut kurusunu koyup kaynatıyoruz.

3-Şeftali çekirdekleri kompostonun suyuna renk verecek

4-Kompostomuz kaynadıktan 10-15 dk. Sonra küp küp doğradığımız şeftalileri de ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz.

5-Pişen kompostomuzun içinden şeftali çekirdeklerini çıkartıp kaselere servis yapıyoruz.

6-Soğuyunca afiyetle içiyoruz. Hayırlı iftarlar…