14 Ağustos 2011 Pazar

MISIR ÇORBASI

mısır çorbası

Ramazan iftarı hiç çorbasız olurmu işte değişik bir çorba arayıpta bulamıyorsanız size bir öneri. Eşimin her zaman bayılarak içtiği bir çorba. Krema koymadan da yapabilirsiniz:))

Bu tarifi Gelibolu 17 ve Cafemis'in ev sahipliğini yaptığı Ramazan Etkinlikleri-1’e gönderiyorum.

Malzemeler:
2 kaşık un
2.5 bardak süt
2 bardak su
2 kutu konserve mısır
1 kaşık tere yağ
1 kutu krema
Tuz, karabiber

Yapılışı:
1
-Tencereye tereyağını koyup unu kavuruyoruz.

2-Unumuz hafif kavrulduktan sonra üzerine yavaş yavaş sütü ve suyu ekleyip çırpıcı ile topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırıyoruz.

3-Çorbamız kaynamaya yakın içine mısır ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık 10 dk. Kaynatıyoruz.

4-Kaynayan çorbamızı ocaktan almaya yakın içine kremasını ekleyip karıştırıyouz. Ve çorbamızı ocaktan alıyoruz. Üzerine karabiber serpip servis yapıyoruz. Afiyet olsun..