18 Ağustos 2011 Perşembe

KIZARTILMIŞ GÜL TATLISI

DSC04740

Ramazan da tatlıda olmasa olmaz değimli. Normal zaman da yemek yedikten sonra çok fazla tatlı yapmasak da ramazan da iftara misafirimiz olsa da olmasa da mutlaka bir çeşit tatlı olur soframız da.
Bu tarifim de Lezzet Dergisinin Nisan sayısından. Şerbetli değil ama çıtır çıtır bir tatlı. Ertesi gün bile çıtırlığından bir şey kaybetmiyor. Denemeniz tavsiyesiyle afiyet olsun..

bu iki tarifimi de Gelibolu 17 ve Cafemis'in ev sahipliğini yaptığı Ramazan Etkinlikleri-1’e gönderiyorum.

Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Kızartmak için,
Ayçiçeği yağı

Üzeri için;
Pudra şekeri

Yapılışı:

1-Yumurta, yoğurt, şeker, sıvıyağ, vanilya, kabartma tozu ve unu yoğurma kabına alıp yoğurun.
2-Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yaklaşık 30 dk. Dinlendirin.
3-Dinlenen hamurdan bezeler koparıp merdane ile ince açın ve uzun şeritler kesin
4-Her bir şeridi iki ucundan tutup ters yöne doğru bükün ve rulo şeklinde sararak gül şekli verin ve üstten hafif bastırın.
5-Bol yağda kızartın. Kızarttığınız hamurları havlu kağıdın üzerine alın.
6-Servis tabağına yerleştirip üzerine pudra şekeri serpiştirin.
7-Afiyet olsun.

Not: hamurları biraz sıkı sarınki kızartırken açılmasın.