20 Ağustos 2011 Cumartesi

DOMATES ve SUCUKLU PİDE

DSC04746

Yapılışı oldukça basit ve tadı da harka bir lezzet. Geçen hafta Oktay Ustanın yaptmış olduğu ve benim de evdeki bayat pideleri nasıl değerlendiririm düşüncesinden kurtaran bir tarif oldu.

Sahur için ne yapsam telaşına düşenlere değişik bir öneri ve Çocuklar içinde gayet besleyici ve yumuşak bir atıştırmalık.

Yine bu tarifimi de Gelibolu 17 ve Cafemis'in ev sahipliğini yaptığı Ramazan Etkinlikleri-1’e gönderiyorum. Bence bir uğrayıp etkinlikteki birbirinden değişik tariflere bir göz atın derim. Harika tatlar var kaçırmayın.

Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet bayat ramazan pidesi (ben ankaranın halk ekmek ramazan pidesini kullandım)
2 adet domates
3 yumurta
2.5 bardak süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
yarım kangal sucuk
tuz,karabiber

Yapılışı:
1-
Ekmekleri istediğiniz şekilde kesin. Her iki yüzeyine de tereyağ sürün ve fırın kabına hafif üst üste gelecek şekilde dizin.

2- sucukları ince ince dilimleyin ve ekmeklerin aralarına sererpiştirin.

3- Domatesleri de yarım ay şeklinde kesip ekmeklerin kenarlarına gelişi güzel dizin.

4- Yumurtalar ile sütü çırpın. İçine tuz ve karabiber ilave edip tatlandırın. Hazırladığınız sosu ekmeklerin üzerine dökün.

5- En son kaşar rendesini de ekleyip önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk. pişirin.

6- Ekemkelrin yüzü kızarınca fırından alın.
7- Salatalık ve domatesle servis yapın. Afiyet olsun.

cats12


NOT: ben bu tarifi gece 12 de hazırlayıp saat 3'de fırına verdim.

Bence fırına vermeden önce mutlaka yarımsaat veya 1 saat sosunu çekmesi için bekletilmeli. O zaman daha lezzetli oluyor.

Fırına verirken fırın tepsisinin yüzünü alüminyum folyo ile sarın ki kaşarlar hemen yanmasın.yaklaşık 10 dk. sonra alın.