6 Eylül 2011 Salı

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAMYA

DSC04817

Tam bir yaz yemeği hafif ve soğuk. İlk defa denemdim ben bamyanın tazesini pek sevemiyorum. Ama bundan sonra zeytinyağlısını kesinlikle deneyeceğim size de tavsiye ederim.
Peki sevmiyorsun da neden taze bamya aldın diyorsunuz? Bamyayı Melahat Ablacım getirdi. Ben de etlisini yapmaktansa zeytinağlısını denemek istedim. İşte tarif…


Malzemeler:
Yarım kilo taze bamya
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
3-4 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet küp şeker
Tuz , zeytinyağı
Yarım limon suyu

Yapılışı:
1-
Su dolu bir kabın içine bolca sirke ve bir limonu sıkıp bamyaların sünmemesi için saplarını kestiğimiz bamyaları bu suyun içine koyalım.

2-Tencereye azıcık zeytinyağı koyup üzerine küp doğradığımız soğan ve sarımsakları onun üzerine de uzun uzun doğradığımız havuçları ekliyoruz.

bamya kolaj

3-Bamyaları da sirkeli limonlu suyun içinden çıkarıp tencereye koyuyoruz en üste de kabukları soyulup küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz. tencereye tuz, şeker ,yarım limon suyu ve biraz daha zeytinyağı ilave edip tenceremizi ocağa koyuyoruz.

4-İsterseniz yarım bardak su koyabilirsiniz.

5-Ocağın altını kaynayana kadar yüksek ateşte tutun kaynayınca çok kısık ateşte pişirin.

6-Afiyet olsun…

Not: Bütün malzemeler çiğden konuluyor…

5 yorum:

  1. Bende çiğden yaparım bamyayı ellerimi uzatıp alasım geldi enfes ellerine sağlık canım bende bek
    lerim sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. nefis olmuş ebrucum resimde bir harika eline sağlık canım
    sevgileirmle..
    yemekbirask

    YanıtlaSil
  3. hmm bizdede bamya vardi bugün. kurusu, etli .. :) cok severim...
    ellerine saglik cok lezziz görünüyor .. sicacik sevgi ve selamlarla..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık bamyaya bayılırım gerçektende

    Sevgilerimle....

    yemek vakti aylin

    YanıtlaSil
  5. Canım yaa bu nasıl canlı bir görüntüdür böyle..
    Elimde ekmek,ekrandan tabağa dalasım geldi inan..
    Ellerine sağlık.
    Nefiss görünüyor nefiss..

    YanıtlaSil