11 Nisan 2011 Pazartesi

GÜVEÇTE TAVUKLU MANTAR

DSC04235

Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle hepinize merhaba…
Mantarı çok seviyorum. Her sebze alışverişinde mutlaka mantar da alırım. Hemen hemen herkesin bildiği güzel bir mantar tarifi vereceğim.

Malzemeler:
1 paket kültür mantarı
1 adet tavuk göğsü
1 adet büyük boy patates
Tuz, karabiber,
Sıvıyağ

Üzeri için ;
Rendelenmiş kaşar peyniri

DSC04236

Yapılışı:
Bütün malzemeleri küp küp doğradıktan sonra ilk olarak patatesleri tavaya koymuş olduğumuz yağda ağzı kapalı olarak hafif yumuşayana kadar kavurun. Ardından sırasıyla tavukları ve mantarları da ilave edip bütün malzemeler pişene kadar kavurma işlemine devam edin. Ocaktan almaya yakın tuz ve karabiberi de ilave edip ocağın altını kapatın. Pişen malzemeleri tek porsiyonluk güveçlerin içine paylaştırın. Rendelenmiş kaşarları da mantarların üzerine döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar bekleyin ve servis yapın. Afiyet olsun…