16 Nisan 2011 Cumartesi

DAMLA SAKIZLI ÇİKOLATALI CHEESCAKE

DSC04386

Bu aralar dolabımdan chesscake malzemeleri hiç eksik olmuyor. markete gittiğimde ilk olarak labne peyniri ve krema alıyorum.

Bu tarifte Lezzet Dergisinin bu ay ki sayısından ben ufak tefek değişiklikler yaptım. Misafirlerim çok beğendi kesinlikle denenmesi gereken bir pasta. güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyor ve tarifime geçiyorum.

Malzemeler:
2 paket yulaflı bisküvi
50 gr.tereyağ
400 gr. labne peyniri (200gr.lıklardan 2 adet)
yarım su bardağı şeker
200 ml. krema
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı damla sakızı (ben kavanozlarda sıvı olarak satılanlardan kullanıyorum)
1 paket vanilya

Üzeri için;
1 çay bardağı süt
2 kaşık Dr. Oetker çikolata sos

Yapılışı:
Bisküvileri robottan geçirip un haline getirin.Eritilmiş tereyağını bisküvilere ekleyip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş 20-25cmlik kelepçeli kalıba bastırarak yayın ve buzdolabına koyun.

Bisküviler soğuyup kalıplaşırken diğer yandan labne peynirini krema ile çırpın.vanilya ve şekeri de ekleyip çırpmaya devam edin. yumurtaları da tek tek karışıma ilave edip çırpın. un ve damla sakızını da ilave edin ve buzdolabından çıkardığınız bisküvili tabanın üzerine döküp 180 derece fırında 50-55 dk. pişirin.

DSC04381

cheescake ilk başlarda baya bir kabarır endişelenmeyin. ve bu chesscaken yüzü nedense baya bir esmerleşti neden bilmiyorum bu konuda da endişelenmeyin.Ve kekimizi piştikten sonra fırının ağzı açık olarak soğumaya bırakın.

Çikolatalı sosun tüm paketini kullanmadım fazla geleceğini düşündüm ki öylede oldu iyiki de tüm poşeti kullanmamışım. 1 çaybardağı süte 2 yemek kaşığı çikolatalı sostan koyup koyu bir kıvam alana kadar pişirin. ılınana kadar arasıra karıştırarak kabuk tutmasını önleyin ve soğumaya yakın 1 gece buzdolabında beklettiğiniz cheescake'in üzerine dökün vedilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun..