31 Mart 2013 Pazar

YUMURTALI SOĞAN MIHLAMASI

IMG_2113

Daha önce yayınlamış olmama rağmen tekrar yayınlamak istedim. Pazar kahvaltınız için değişik bir alternatif. Bizim pazar kahvaltısında mutlaka olur. Özellikle oğluşum çok seviyor.

MALZEMELER:

4-5 adet kuru soğan
250 gr. kıyma
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı salça
tuz, pul biber, karabiber
sıvı yağ

YAPILIŞI:

1- Soğanları isterseniz küp küp isterseniz yarım ay şeklinde doğrayıp sıvı yağ koyduğumuz tavada kavuruyoruz.

2- Kavrulan soğanların üzerine kıymayı da koyup kavurmaya devam ediyoruz.

3- Kavrulan soğan ve kıymanın üzerine salça baharatları da ekleyip çok az da kaynamış su ekliyoruz ve bir taşım kaynatıyoruz.

4- En son yumurtaları soğanların üzerine kırıp yumurtaları pişiriyoruz.

                                                                           AFİYET OLSUN.....

3 yorum:

  1. mımmm nefis görünüyor..şöyle ekmeğimi batıra batıra yesemmm..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ablacım ellerine saağlık.. bu mıhlamayı çok sık yaparlar bizdede çoğunluklada ısırganla:)
    ellerine sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Canım soğanlı yumurtayı bizim ev halkı pek sever. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil