Daha önce yayınlamış olmama rağmen tekrar yayınlamak istedim. Pazar kahvaltınız için değişik bir alternatif. Bizim pazar kahvaltısında mutlaka olur. Özellikle oğluşum çok seviyor.
MALZEMELER:
4-5 adet kuru soğan
250 gr. kıyma
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı salça
tuz, pul biber, karabiber
sıvı yağ
YAPILIŞI:
1- Soğanları isterseniz küp küp isterseniz yarım ay şeklinde doğrayıp sıvı yağ koyduğumuz tavada kavuruyoruz.
2- Kavrulan soğanların üzerine kıymayı da koyup kavurmaya devam ediyoruz.
3- Kavrulan soğan ve kıymanın üzerine salça baharatları da ekleyip çok az da kaynamış su ekliyoruz ve bir taşım kaynatıyoruz.
4- En son yumurtaları soğanların üzerine kırıp yumurtaları pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN.....
mımmm nefis görünüyor..şöyle ekmeğimi batıra batıra yesemmm..ellerine sağlık..
YanıtlaSilablacım ellerine saağlık.. bu mıhlamayı çok sık yaparlar bizdede çoğunluklada ısırganla:)
YanıtlaSilellerine sağlık..
sevgiler..
Canım soğanlı yumurtayı bizim ev halkı pek sever. Ellerine sağlık.
YanıtlaSil