24 Mart 2013 Pazar

TARÇINLI MİNİ KURABİYELER


IMG_2319

Çayın yanına nefis ve değişik bir kurabiye arıyorsanız işte tam size göre bir kurabiye. Hatta gün sofranız da mutlaka olmalı. üstelik yapımı pişmesi sadece 30 dk. hadi kolay gelsin...

MALZEMELER:

1 yumurta sarısı
200gr.tereyağ veya margarin
100 gr. pudra şekeri
yarım çay bardağı buğday niişastası
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
un

Üzeri için;
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı iri çekilmiş fındık ve isteğe bağlı olarak damla çikolata

YAPILIŞI:

1- Un, kabartma tozu ve vanilya hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp hepsini karıştırıyoruz.

2- Karışan sıvı malzemelerin üzerine un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde diyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyin ki çok sert bir hamur olmasın

3- Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle minik toplar yapıyoruz.

4- Fındık içi ve şekeri bir kasede karıştırın. Kurabiyeleri önce yumurta akına ardından da fındıklı harca bulayıp yağlı kağıt serili olan tepsiye diziyoruz.

5- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dk. pişiriyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz.


                                                                    AFİYET OLSUN....