Çayın yanına nefis ve değişik bir kurabiye arıyorsanız işte tam size göre bir kurabiye. Hatta gün sofranız da mutlaka olmalı. üstelik yapımı pişmesi sadece 30 dk. hadi kolay gelsin...
MALZEMELER:
1 yumurta sarısı
200gr.tereyağ veya margarin
100 gr. pudra şekeri
yarım çay bardağı buğday niişastası
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
un
Üzeri için;
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı iri çekilmiş fındık ve isteğe bağlı olarak damla çikolata
YAPILIŞI:
1- Un, kabartma tozu ve vanilya hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp hepsini karıştırıyoruz.
2- Karışan sıvı malzemelerin üzerine un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde diyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyin ki çok sert bir hamur olmasın
3- Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle minik toplar yapıyoruz.
4- Fındık içi ve şekeri bir kasede karıştırın. Kurabiyeleri önce yumurta akına ardından da fındıklı harca bulayıp yağlı kağıt serili olan tepsiye diziyoruz.
5- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dk. pişiriyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN....
ben tam bi kurabiye canavarıyım :) tarçının nefis kokusu of off ellerine sağlık :))
YanıtlaSil