21 Mart 2013 Perşembe

ZEYTİNLİ BİBERLİ MUFFİN


IMG_2262

Portakallı Cheescake'den sonra yaklaşık 3 hafta geçmiş bir sürü yeni tarif denedim. İnşallah gün gün bunları sizlerle paylaşacağım.

İlk olarak tuzlu mini muffinlerle başlayalım.Her daim evde olabilen malzemelerle yapabilceğiniz nefis muffinler.  Çocukların çok seveceği yumuşacık bir tarifle sizleri  baş başa bırakıyorum.

MALZEMELER:

2 su bardağı un
yarım su bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı küp küp doğranmış salatalık turşusu
yarım çay bardağı küp küp doğranmış közlenmiş kırmızı biber
yarım çay bardağı doğranmış yeşil veya siyah zdeytin
4 adet taze soğan
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber
(isteğinize göre sosis veya sucuk da doğrayabilirsiniz )

YAPILIŞI:

1- Yumurta, kabartma tozu, un, yoğurt, yağ ,tuz, karabiberi karıştırma kabına alıp mikser ile çırpın.

2- Doğramış olduğumuz sebzeleri de karışıma ekleyip kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.

3- çok akışkan olmayan ama çok da katı olmayan bir karışım elde ediyoruz. Karışımı (ben silikon muffin kalıbı kullandım)muffin kalıplarının içine birer kaşık koyuyoruz.Çok fazla koymayın ki taşıp şekilsiz olmasın.

4- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.

5- Muffinlerimizi fırından çıkartıp soğuduktan sonra servis yapıyoruz.



NOT:(Muffin kalıbınız yada kağıt kalıplarınız yoksa kek için kullandığınız kek kalıbında da yapabilirsiniz)