1 Kasım 2010 Pazartesi

SOĞAN MIHLAMASI



Herkese güzel bir hafta diliyorum. Bu hafta benim için gayet güzel başladı. Neden mi Yonca gıda hediye paketini ben kazandımmm:)))

Pazar kahvaltılarımızda vazgeçemediğimiz bir lezzettir soğan mıhlaması. Hafif ekşi olunca da tadına doyum olmaz. Soğan sever biri olarak sık yaptığım bir tariftir...

Malzemeler:
3-4 adet orta boy soğan
kıyma
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı salça
tuz, pul biber, karabiber
sıvıyağ



Yapılışı:
Soğanşlarımızı ortadan ikiye kesip yarım ay şeklinde doğruyoruz ve sıvıyağda kavuruyoruz hafif soğanlarımız pişmeye başlayınca kıymayı da soğanların üzerine ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Soğanlar ve kıyma kavrulduktan sonra bahratları ve salçayı da ilava edip karıştırıyoruz son olaak da üzerine yumurtalarımızı kırıp tavanın ağzını kapatıyoruz. Yerken ben üzerine bol pul biber ve biraz limon ekliyorum hafif ekşi güzel oluyor.. Afiyet olsun