7 Temmuz 2011 Perşembe

KABAK BORANİ

DSC04228

Tüm blog arkadaşlarıma selamlar. En son zeytinyağlı portakallı enginar tarifinde kalmışım. İnşallah artık tariflere devam.
sarımsaklı yoğurtla beraber yediğimiz güzel bir yaz yemeği kabak borani. Yapıp yiyenlere şimdiden afiyetler olsun.


Malzemeler:
1 kilo kabak
1 adet yeşil biber
2 adet domates veya 2 kaşık salça
3 adet havuç
250 gr.kıyma (isterseniz dana eti de kullanabilirsiniz)
1 adet soğan
3 kaşık pirinç

kabak borani

Yapılışı:

Küp küp doğranmış soğan ve biberi yağda kavurun. Kavrulan soğan ve biberin üzerine kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kıymada kavrulurken diğer yandan kabakları alacalı soyup küp küp doğrayın ve kabakları kavrulan soğan ve kıymanın üzerine döküp tencerenin ağzını kapatıyoruz.
Kabaklar hafif renk değiştirince üzerine soyulup doğranmış domatesleri ekliyoruz.ve en son pirinçleri de kabakların üzerine gezdirip hiç karıştırmadan çok kısık ateşte pişiriyoruz. ( Kısık ateşte piştiği için kendi suyunu salacağı için su koymanıza gerek yok.)
Ocaktan aldıktan sonra üzerine incecik kıyılmış dereotu ve maydonozu ekleyip karıştırın. Ve sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Afiyet olsun…