11 Temmuz 2011 Pazartesi

KABAK SANDAL SEFASI

DSC04657

Yine bir kabak yemeğiyle sizlerleyim. Bu tarifi çoktandır yapmak istiyordum ama bir türlü nasip olmadı geçen akşam yaptım ve yemeye doyamadık. misafir menüleri için değişik ve sıra dışı bir yemek.


Malzemeler:
2 adet kabak
Sıvıyağ
250 gr kıyma
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pulbiber
Kaşar peynir rendesi

kabak sandal sefası

Yapılış

Kabaklarınızı yıkayıp ortadan ikiye bölün ve içlerini oyarak biraz sıvıyağ da kızartın. Ardından fırın kabına ya da borcama dizin. Kıymalı harç için sıvıyağı tencereye koyup kızdırın üzerine küp küp doğranan soğanları ve biberleri ekleyerek hafif kavurun ve kıymayı ekleyip pişirin. Sırasıyla kabukları soyulup yine küp küp doğradığımız domatesleri ve baharatları ilave edin ve domatesler de piştikten sonra ocağın altını kapatın.
Harcınızı kabaklarınızın üzerine paylaştırın, borcamınıza birazcık salçalı su yapıp ilave edin fırında 200 derecede pişirin.

DSC04655

Yemeğiniz iyice pişince üzerine rendelediğiniz kaşar peynirleri de koyarak kaşarlar kızarana dek fırında bekletin. Ve çıkarıp servis yapın…

Afiyet olsun…