29 Temmuz 2011 Cuma

YOĞURTLU KURU PATLICAN

patlıcan borani

Yazın cayır cayır yakan sıcağında yoğurtlu yemekler herhalde herkesin göz bebeği. Kış için yaptığım kuru patlıcanlarımı daha yeni yayınlama fırsatı buldum.
Tadı enfes bu yılda yine patlıcanlar, domatesler, kabaklar ve biberler kuruyacak kış için.
Siz de sarımsak yoğurtlu yemekleri sevenlerdenseniz bu tarifi de deneyin derim.

Malzemeler:

1 kase kurutulmuş patlıcan
1 adet kuru soğan
1 adet domates
250 gr. Kıyma (koymaya da bilirsiniz.)
2 kaşık bulgur
1 bardak su
Tuz,karabiber,sıvıyağ

Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt

patlıcan borani kolaj

Yapılışı:

1- İlk olarak patlıcanlarımızıkaynar suda yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşlanan patlıcanları süzüp küçük küçük doğruyoruz ve bir kenara alıyoruz.

2-
Tenceremize sıvıyağı koyup küp küp doğradığımız soğanlarımızı pembeleşene kadar kavuruyoruz ve üzerine kıymayı da ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz.

3-
Kavrulan kıyma ve soğanın üzerine patlıcanları ilave edip patlıcanları da yağda hafif kavuruyoruz.

4-
Kabukları soyulan domatesleri ve bulguru da patlıcanların üzerine ekleyip tuzunu , karabiberini ve 1 bardak ta suyu ilave edip tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.

5-
Pişen patlıcanlarımızı ocaktan alıp servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt ilave ediyoruz.

6- AFİYET OLSUN…