2 Kasım 2010 Salı

SOĞAN YAHNİSİ



Babaannemin kışın yaptığı ve sobanın yanında otururken suyuna ekmeğimizi bandıra bandıra yediğimiz harika lezzet….


Malzemeler:

Yarım kilo arpacık soğan
1 adet tavuk göğsü
1 bardak nohut (ben haşlanmış nohut kullandım)
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber



Yapılışı:

Soğanları kolay soyabilmek için yemeği yapmadan yarım saat veya 1 saat önceden suya koyup ıslatın soyması daha kolay oluyor. Tavuk etini küçük küçük doğrayıp yağda kavurun. Ardından üzerine soyulmuş soğanlarımız ve akşamdan ısladığımız nohutlarımızı da tavukların üzerine ekleyip kavurun. Son olarak salça ve baharatları da ilave edip yemeğin suyunu koyun. Tencerenin ağzını kapatıp soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Ben bu yemeği düdüklü de pişiriyorum. Kaynadıktan sonra 15 dk. Ocakta tutup alıyorum. Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. Süper görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Es-Selam Ebru'cuğum.
    Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.
    Bu yemek hep anneanneciğimi hatırlatır bana,mis gibi.
    Şifa olsun inşallah!
    Mutlu haftalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım,çok seviyorum ben bu tarz sulu yemekleri..Rengi de öyle güzel gözüküyo ki,tok halimle canım çekti :) sizlere afiyet şifa olsun inşallah..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. * pepelam güzel dileklerin için çok teşekkürler canım arkadaşım.

    * zelihacım ben de sulu yemekleri baya bi salçalı seviyorum rengi kıpkırmızı olsuun diye.

    * sevgili anneanne teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. arpacık soganları dogramak çok eziyetli geliyor bana acaba normal soganla olur mu?ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık eşim hiç yemez pişmiş soğanı ama ben çok severim:)

    YanıtlaSil
  7. Annemin sıkça yaptığı bir yemek,çocukluğumda hiç sevmediğimi hatırladığım bu yemeğe nasıl oluyorsa şimdilerde bayılıyorum:::))) Hatta son ziyaretimde annem yapınca fotoğrafladım ve sırada bekleyen tarifler arasında.


    Ellerine sağlık,nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım bende çok severim birde soğanları ayıklama derdi olmasa.

    YanıtlaSil