2 Kasım 2010 Salı

SOĞAN YAHNİSİ



Babaannemin kışın yaptığı ve sobanın yanında otururken suyuna ekmeğimizi bandıra bandıra yediğimiz harika lezzet….


Malzemeler:

Yarım kilo arpacık soğan
1 adet tavuk göğsü
1 bardak nohut (ben haşlanmış nohut kullandım)
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber



Yapılışı:

Soğanları kolay soyabilmek için yemeği yapmadan yarım saat veya 1 saat önceden suya koyup ıslatın soyması daha kolay oluyor. Tavuk etini küçük küçük doğrayıp yağda kavurun. Ardından üzerine soyulmuş soğanlarımız ve akşamdan ısladığımız nohutlarımızı da tavukların üzerine ekleyip kavurun. Son olarak salça ve baharatları da ilave edip yemeğin suyunu koyun. Tencerenin ağzını kapatıp soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Ben bu yemeği düdüklü de pişiriyorum. Kaynadıktan sonra 15 dk. Ocakta tutup alıyorum. Afiyet olsun.